Oct 16, 2007

Salam Aidilfitri

Salam..hi ;)
so,how's ur raya? hopefully sumenye ok..insyallah
so,this year korang beraya kat mn? @ kg or bandar?
tak kisah la kat mn pun,yg penting kte bermaaf-maafan,ziarah sanak saudara

as usual,tiap2 thn saya & fmly mmg blk kg beraya
tgh mlm tpt kul12 (12/10/2007) saya & fmly bertolak blk ke kg..
actually our journey end at mak chu house @ ipoh..bersahur kat sana
our planning bertolak tg mlm coz nak elak jammed..tp,end up..jammed gak..
but it was not so bad compared with last year..at least ayah tak penat sgt drive mlm.
we arrived ipoh @ 4am.4hours from bangi to ipoh..kalo time biasa 3jam je

dlm kul12pm,kteorg & fmly mak chu trs gerak ke taiping..
tp,tok tak tau pon yg kteorg sume nak serbu umah tok
sj nak suprise kan tok..hehe ;)
mmg tok terkejut pon bila anak cucu dia sume smpai.. ;p
lps berbuka puasa,kteorg buat BBQ..sedap..biasala..of course resepi saya ;p hehe

pg2 raya,sume bersiap2..pakai bj raya..gi solat sunat hr raya..
bersalam-salaman,maaf-maafan
then,br la balun makan juadah raya..best.. ;)
smpaikan saya & adik2 sume sakit perut kul4pg..hehe
bergilir2 gi toilet..toilet kat kg bkn dlm umah tau..tp kat luar..kene bwk torch light..hahaha
plg lawak bila adik saya menjerit2 kat dlm toilet sbb ada katak besar kat situ..hehe
(aku pon geli gak dgn katak... ;p) sian dia...

this year,is 2nd year saya memberi duit raya..hehe..tp,saya still dpt duit raya lg..ngehehe ;p
for my siblings..more than the others la.. :)
seronok bila kte plak dpt bg duit raya..even tak seberapa..
tp,pemberian seikhlas di hati itula yg plg penting & diberkati..insyallah

to all my frens,rsnye blm terlmbt to wish salam aidilfitri
maaf zahir & batin jika ada salah & silap,terkasar bahasa..
terlanjur perbuatan yg myb tak disengajakan
semoga lebaran kali ni membawa seribu rahmat & keberkatan buat kita semua
jemputla dtg ke rumah ye ;)

7 comments:

athirah said...

fathi..aku pun experiences ulang alik toilet tahun ni! dah le toilet kat luar..jauh pulak tu..paip takde, so kena angkut air gn baldi..ahahha.. sgt kelakar. gilir2 ngan akak aku sbb kitorg mmg perut second hand!

azuradaud said...

haha...perut second hand????macam teringat jer kat ayat ayah aku ni...alhamdulillah,,tahun ni perut aku tak buat hal sebab aku tgh demam..so selera mkn pon kurang..yg tak bestnya..aku kena drive sebab ayah aku sakit perut..woooo penat giler..from kelantan to KL 13 jam drive...jammed teruk giler..terbongkang aku seharian kat umah semalam

athirah said...

i can imagine how zura terbongkang.. ahahahha.. ;)

Choco-mania said...

athirah - ko pon sakit perut ke???
hehehe..;p terukkan..4kali aku ulang alik gi toilet pg tu..tp,bila dah ok,aku pulun makan blk..ngehehe..raya setahun sekali beb ;) aah,aku pon blh imagine cm mn akak kecik kte tu terbongkang tak hengat dunia..kahkahkah

zura - wah,hebak mu drive klate - KL..blk kg ni,adik aku,sopey yg drive..ayah aku drive mlm blk kg je..gi penang,blk KL adik aku drive..ayah aku dah nak retired..hehee ;p

dal_sonic said...

allo kengkawan.....

zura: sori la tak dapat gi umah ko raya hari tu.....tahun ni punye raya ayah aku asyik nak gi umah org je.....stok baju kurung yang aku bawak aku pn habis pasal hari2 gi umah sedara mara.......ko balik sampai 13 jam ek?....ayah aku lalu jalan cameron highland...so mmg tak jammed...dalam 9 jam campur benti2 beli stoberi......best gak lalu jalan tu.....sejuk je....

tirah: ko kan rakan 'kareb'....mesti la slalu gi toilet....heheheheh.....aku pn sama je ngan korang....asyik gi toilet je.... tapi lepas tu balun balik apa yang ada.....

fathi: aku pn ada drive gak balik klate......abang aku ngan kakak aku nak koma dalam kete pasal diorg tak cukup tido....tapi aku bawak kejap je....dalam dua jam je pasal after benti smayang abg aku drive balik.......

Choco-mania said...

dal-mst best ko lalu jln yg clear..dah la sejuk plak tu..wah,beraya sakan la ko..tp,mmgla sekali sekala blk kg,mst kene ziarah sanak saudara kan..ko pon sakit perut ye..simptom di hari raya le..hehehe
cewah,ko pon dah blh drive blk kg..hebaq.. ;)

athirah said...

dal memang pemandu yang hebak!
fathi and zura adelah pemandu F1 yang tak dapat di tandingi
begitu juga fira yang memandu sampai masuk becak! ahaahha..

aku jua pemandu amateur yang paling tak hebak! tp nak jugak ajak korang naik ngan aku raye tour nanti! ahahha... agak2 aku lembab nanti tukar drebar la.. hihihi...i need to practice. :)