Nov 14, 2011

What we did last raya

I don’t have a chance to story about our Aidilfitri celebration this year. Tup tup dah Aidiladha. This year turn raya puasa with my family, raya haji with family in laws. Next year tukar turn pulak ;)

Our raya were kalut serba serbi. Here’s the picture to prove how kalut I was.


See my face. Pucat lesi. Nak tepek bedak pun tak sempat. Hehehe. Our raya theme for this year supposes to be green in colour. But sadly, I left my baju kurung kat rumah in law a day before raya. Dang! So, the theme jadi caca marba la sudahnya. Huh. This is the one & only pic raya of us. Sadis. Nuha was cranky & moody kat kampong. She seems not comfortable with hot weather & suasana riang ria (riuh rendah) di hari raya. Sungguh diva my lil baby girl ;p walaupun si Nuha buat perangai, mak bapak dia dengan gigih beraya sakan jugakla. Usung Nuha sana sini ber-open house. Giler penat. Itulah cerita last 2months.

Recently on raya haji, kami beraya kat my mil kampong, Kuala Pilah. This time, Nuha dah ada improvement. Dah tak nangis & cranky macam dulu. Cuma dia still tak mesra dengan orang yang dia tak kenal. Kalau orang lain dukung, paling lama boleh tahan 5minit kot, lepas tuh, Nuha start cembeng-cembengkan mulut dia (start gear, panas engine) & Uwaaaaa. Hahaha ;p Tapi, bila mama dukung, dia terus senyap. Ceh, auta ye kamu.

Tulah alkisahnya raya tahun ni. Hopefully next year raya Nuha dah pon boleh berjalan. Insyallah. I can’t wait for it ;)

Nota kaki : Seronok tengok gambar raya bloggers with family especially their cute baby melaram baju kurung / baju melayu. Alahai, comelnye.

5 comments:

mrs zach said...

aiyooo mommy...baju raya boleh lupa? takpe la. yg penting, baby nuha bergaya. ala tomel tomel....

nur easy said...

caca pun tetap comel sekeluarga ;)

kupaslaroren said...

Hai Nurul Fathiyah dan Family..
lama kte tak bertegur sapa huhu
Comelnya baby...kiss kan pipi dia ye :)

Eika Azis said...

comeynye anak awak...

nurGallery said...

comeynye baby awak fath..... geram nk cubit2 pipi dia...