Oct 30, 2011

Still Breathing







Assalamualaikum. Dear readers, I’m still breathing & alive. Hehehe

Dah stop blogging ke?

Alahai.. I know. It has been more than 2months since my last post. Sorry for un-updated blog. So many stories I want to share here. Macam-macam cerita. Hehehe. Ok. Kita start cerita pasal Nuha dululah. My baby girl grows up so fast. I miss her newborn days. I miss her lovely baby smell. Sekarang dia sudah buchuk masam. Hahaha ;p

Next week Nuha gonna reach 6months & Mama will turn 28..ehem ehem ;p Alhamdullilah. Dah besar anak mama. Jom recap milestone Nuha from newborn until 4months :D

1st month – Banyak tido je. Ada masa dia meragam jugak, biasanya waktu malam lah. Most probably bcoz of colic. Dalam seminggu mesti ada sehari dia cranky & moody.

2months – Reti senyum. Dah start cembeng macam mama. Hahaha ;p
Kalau menangis, walla! Champion tuh. Terus high not. Duduk dalam car seat nangis, dalam stroller pun nangis. Dah start bawak Nuha gi jalan-jalan. Dia tak suka. Melalak je. Sampai orang perli lah. Huhuhu. Sabo jelah.

3 months – Dah reti gelak. Dah ok skit gi jalan2 sebab mata dia dok melilau tengok sana sini. Suka tengok TV. Favourite Nuha, channel BabyTV. Dah cam orang. Obviously mak bapak dia memang dia cam sgt-sgt lah. Suka berborak. Dia nak orang sembang-sembang dengan dia. Menjeling. Dah reti mengekor gerakan orang dengan mata. Nak orang ada depan mata dia. Nuha ni tau je kalau kite tinggal kan dia sorang-sorang walaupun sekejap. Even dia tengah tido pun, dia tau kalau mama takde kat sebelah dia. And this is the problem bila mama nak buat kerjalah.

4 months – Dah reti capai benda, tarik rambut, baju tudung mama. Ish ish ish. Cakar muka mama. Adoi. Suka main-main jari dia & dah jadi habit hisap jari. She really interested with food. Air liur kemain banyak meleleh. Tengok orang makan, dia terliur sama. Nuha ni tak mesra alam. Not so friendly baby. Dia nak dengan orang yang dia biasa tengok hari-hari. Kalau orang lain dukung, mula la dia cembeng. Suka angkat kaki & mengiringkan badan time bergolek. Aksi acrobatic Aunty Cha kata. Mulut riuh. Suka bersembang. Pot pet pot pet. Hehehe. Still tak suka duduk dalam stroller. She really hates stroller. So everytime keluar, I have to carry her. Lenguh beb. She loves to roll. Dah pandai meniarap.

12 comments:

mrs.spicy said...

maryam dulu xnak duduk kalau strollerxgerak. sampa sekarang sebenarnya. hehe. mesti byk headband nuha kan. huhu

PurPLe LaDy AiFA said...

comey nye nuhaaa. Dgn dress purple lg tu, jeles aunty ni taw. Huhu.
Keep blogging dear! Lm gler xde update dkt ur blog. Huhu

Iryani Noor said...

awuhhhh nuha semakin cheeky & chomel.. geram tgk die..

seronok kn tgk perkembangan die.. pasni merangkak lak.. time tu lg letih.. habis semua benda die kutip & makan.. heheh.. aight do take care mama =p

nur easy said...

semangat dah dia.. comey ;)

mrs zach said...

mashallah...comelll sgt nuha. eeeee...geramnya. cepatt bubuh lg gmbo nuha bebnyk dlm ni. nk tgk selalu..bg my lil mujahid dlm ni pun comel mcm nuha :)

goblogbyfarah said...

nuha yang serious tapi comelllll!

amElyn said...

budak boolat yang tomeyy!! =)

Ija1202 said...

Cutenyaaaaaaaa... Masa pantas berlalu, sedar x sedar anak semakin membesar n kita semakin rindu dgn teletahnya ;)

Ainul said...

akhirnya...igt dh menghilang ke mana dah..hehehe
comelnyer nuha :)
hugh & kiss for nuha.mmmuahhhh

HaNiEeZ said...

comelnyee nuha! so sweet! kalah gula..=)

saliha said...

mashAllah...tomey sgt2..keep on bloggin ya~miss ur blog evryday~

mm said...

assalamualaikum dear,
lama cari blog ni puas google x jumpa gambr u n nuha pki headband tu..ada ig x,nk follow ;)