Aug 15, 2011

Ramadhan kali ini

Berbeza dari tahun-tahun sebelumnya.

First time kami berpuasa dengan Nuha. I’m so excited!

Sahur, simple sajalah. Must eat healthy food to produce high quality milk. Hehehe ;) Berbuka puasa challenging sikit. Haha. Nak ke param, don’t you dare Fathiyah. Nanti satu param dengar Nuha ‘berlagu’. Heee. Sudahnya Syah sorang je yang ke param beli apa yang patut. Time berbuka, Nuha pon sibuk nak join sekaki. Meleleh air liur dia tengok kami makan. Dia terliur. Sabar ye sayang, 3bulan lagi sayang boleh makan macam-macam. Hehehe ;p

I'm really miss perform Solat Terawikh kat masjid. Rindu sangat suasana berjemaah itu. Rindu moreh. hahaha. yang ni sebenornye kan ;p Nak test jugak bawak Nuha ke masjid, tapi tunggu minggu terakhir, sebab time tuh dah tak ramai orang. Hopefully she'll be ok lah.

Raya preparation? Nuha punya dah complete. Heee. Biasala kan. Standard mak bapak yang excited 1st time beraya dengan anak. kehkehkeh ;p Syah & me belum ada baju raya. Just beli ready made lah. For the first time ever, dis year I'm not making any raya cookies. Biskut tunjuk ajelah. heee.

10 comments:

nur easy said...

selamat bpuasa fathi..;)

Suzie said...

sama la kita,excited sbb 1st time raya dgn anak...baju2 dia ada nak tambah lg sket..hehe..

Iryani Noor said...

selamat berpuasa buat fathi sekeluarga...

baju anak harus lebih dari mak ayah kn.. hehehhe.. sofia nyer dh 3 pasang, akak nyer lom beli lagi =p...

m@ri@ said...

bab anak tu yg settle dlu kan..hehe..baju ry sedondon ada..hehe

cikyuSnida said...

Fathi,

Selamat berpuasa jugak. kami yang belum ada anak pon x membeli lagi baju raya. *umur da meningkat, semangat raya pon da berkurang*

PiNky@hEarT said...

selamat berpuasa.. =)

fatenton said...

kak fathiyah,samelah faten pun rindu nak gi tarawikh.. setakat ni mmg tak bekesempatan lagi.. tak berani sb amber jenis tak boleh kena tinggal.. huhuu

amber pun dah start meleleh air liur tgk kitorang makan.. ;)

kusuma said...

fathiyah... selamat berpuasa.. mmg seronok 1st time ada bby nie... suma bby yg didahulukan...

Atiqah Adnan said...

hee bju nuha harus siapkan dulu.. 1st time tu nak beraya.. nuha dapat collect duit raya this year.. mesti comel...

mrs.syediz said...

fathi, slmt berpuasa & slmt menyambut hari raya soon. kami kat sini pun sama la,niat asal g shopping nk cari baju mama abah hussayni, endup balik sume baju hussayni je. minggu ni & minggu depan last utk cari bj raya. kalau idak anak je pakai bj raya ;)

kiss to nuha.