Mar 16, 2011

Baby Bump!

I’m entering 30th weeks this week. Alhamdullilah. So far so good.

Ramai yang dah tanya apa gender baby saya. Dah banyak kali percubaan nak tengok gender baby, but failed. Baby refused to show it. Dia malu. Ada je helah & gelagat dia. Memang auta betul my baby. Doc pon puas pujuk, dia takmau jugak show the ‘barang’. Penyegan rupanya anak den nih. Macam omaknya la jugak. Keh keh keh =D Finally, semalam baby co-operate well masa tengah scan.

And.... insyallah, it's gonna be a baby girl!

Speaking about my baby bump, some of you requested my pregnancy photo kan. Sorry, sejak mengandung ni, saya takde mood nak pose. Hilang semua aura gedix. Hahaha. Oklah, for the first time ever… Now, I’m presenting you… My not-so-big baby bump. Hehehe =p


29weeks

Tell you the truth, in 1st trimester, my face was so pale. Jadi, haruslah menjauhkan diri dari camera. Heee. Masuk 2nd trimester, muka dah glowing gitu. Ececeh. Perasan =p But, then malas tahap gaban nak snap any pics. Heee.


From left : Me at 22weeks, Me at 27weeks. Any different? Hahaha.

I think I mewarisi baka perut kecik from my mum. My bump not show up until 18 weeks. Jenuh la cheq tunggu bila perut nak buncit. Hehehe. But then, bila perut dah membesar, the rest of my body juga tidak mahu ketinggalan pembesarannya. Alahai. The most changes part was my breast & buttock. Grrrr. Geram tau. Besar bagai juara, dah macam Pamela Anderson + J.Lo. huhuhu. And of course tak seksi langsung lah. Huaaaa… sabor jelah. My cheek was sooo tembam kan. Pipi bulat macam kuih pau dah. Hahaha. Den pasrah.


Insyallah, this weekend kami nak marathon shopping barang baby + jengok apa yang ada kat Motherhood Expo kat Mid Valley tuh. Banyak lagi belum beli. 70% stuff need to buy! Baju sehelai pun tarak ada nih. Pi survey semua kedai, tapi dok tengok sajalah. Kalut betoi! Hehehe =p

20 comments:

PuaN su SU said...

comel je peyutt tu...suka...

Ainul said...

selaunyer perut akan membesar ms 7bln ke atas.ainul dl ms 5bln still blh pakai kebaya.hehehe..
baby girl ye..nanti blh main masak2 dgn arreessa.eh ada lagi ke zaman skrg.hihi

OneSimpleMother said...

ala comeynya perut.. mcm sama jer dgn perut akak sekarang.. hehehe

Farid said...
This comment has been removed by the author.
Iryani Noor said...

awuhhh cute baby bump...
mummy pon maintain chomel lg...
dh 30wks ekk.. x lama dh tu..
akak dulu time peknen pon mmg xsker bergambo... xtau nape.. hehehhe...

part shopping utk bay mmg best... lg best kalu dh tau gender... kalu boleh smer bender nk borong.. heheh..

take care darl..

Noli said...

comeycomey...hehe...take care yer kamu...

NURUL JAMIAN said...

comel perut fathi. boleh geng baby girl ni

Qis said...

fathiyah, i pon perut kecik je lagi (dah 6 bln!) bontot pon xtak naik2 (baka sbnrnya, dah la flattt aje) tapi breast plak yg membesar (pdhal mmg dah sedia ada besar, geram btol!). tu psl baby bump x nampak sgt sbb ada benda lain yg overshadow... hehehe

take care, dear!

Suzie said...

kita punya edd lebih kurang :)
this weekend nak masuk week 31
rasa kejap je masa tp masa time mabuk2 teruk dulu rasa sgt lambat masa berlalu

susudalambotol said...

Chomelnya awakkkkk!!

goblogbyfarah said...

perut awak cam kita tak besar mana pun. 8 bulan baru nampak. miss B and B je besau!haha...


yarabbi napa tak beli baju lagi? kang tiba2 terberanak awal camne?

Atiqah Adnan said...

fathi, meh qa belikan baju bb.. qa dah teruja nak bli dah nie.. tapi qa awal lagi nk gi cari pong.. haah comel je belly 8bulan fathi.. ^^ qa mcm dah nmpk sikit tpi still x dpt beza whether tu lemak or ape.. teehee~ haah kan semua nk ikut besar juga.. jeles tol.. biar jelah belly mommy je besar.. ^^

take care tau.. cepat beli baju bb girl awk!! actually tak puas bc entry mommy to be ni. jrg update pasal pregnacy eak..

m@Ri@ said...

em maria pn lebih kurang..perut besar di saat akhir..skrg anak dua ni perut den besay awal2 lg..cis..hehe..
em maria dlu pn ms ngandung tak minat betul amik gamba..huhu..malas posing..bila tgk sumer org ada gamba perut br terhegeh2 amik gamba..haha..
em kami dulu bj beli skit2 je..pastuh srh husband beli lain..sbb terbeli besar sizenya pulak..haha..

Cahaya said...

So sweet
xlama je lagi kn:-)

Mrs.Qarlista said...

wah, sudah 30 weeks..same2 la kite menghitung hari. hehe, nad pun banyak changes kat double B = breasts and buttocks. huuuu. lemak sumer lekat kat situ. :)

yunayuni said...

awwww...cute belly :) semoga semua berjalan lancar sehingga delivery nnti ye..

[ Hanie ] said...

hee comel jer...bertuahnyerrr :D

ederq said...

aww cute!enjoy your pregnancy moment k! hey,preggie women r sexay la hihi.
yay bb girl! gang dgn my baby eista :)

dialicious said...

keciknye perut!!hehe.bape total weight gain u?aritu kata gemuk.tipu!hahah.ha kan betol i ckp babygirl.congrats!~

+farahnajiha said...

cuteness!! love the babybump~* :D
girl, iAllah...? yay!

soooo happy for you.. alhamdulillah~!

kami doakan semua urusan berkenaan baby berjalan lancar, amin~*