Jan 11, 2011

A New Year Announcement

Rasanya it’s not too late to wish Happy New Year to all readers & bloggers. Heee =D

Firstly, syukur ke hadrat Ilahi untuk rezeki dariNya. 2010 has left us behind with a great year & memories. For all challenges & happiness, it’s worth when you believe & have faith in Allah.

Only one word to express everything – Alhamdullilah

I’m PREGNANT =) Insyallah, I’m in 20weeks of my pregnancy.

That’s explaining why I didn’t update anything since my last entry.
1st trimester was a bit tough for me. Keadaan saya tak begitu stabil. Nanti saya cerita. Hehehe. Orang kata, rezeki tu datang bila kita tak sangka-sangka. Betul rupanya. Memang unsangkarable. Heee.

Secondly, saya mohon maaf sebab biarkan blog bersawang. Blame the hormone please…. Tak larat nak mengadap laptop. The only thing I’ve done, lay down in my bed. Maaf atas komen & email yang tak berbalas. Sorry. Slowly saya reply ok. Jangan marah atau kecil hati ye. Maaf kerana dah lama tak tinggalkan jejak pada blog kamu semua. I’m back for good now! Dengan penuh semangat & azam baru. Cewah.

Insyallah, I’ll update about my first trimester in next entry. Till then, take care everyone =D

41 comments:

OneSimpleMother said...

syukuuur alhamdulillah.. patut la lama menyepi. rupa2nya sudah berisi. tahniah fathiyah. smoga baby n mummy sihat2 hendaknya.. :)

nurhareza said...

hye.. sy dah agak lama folllow blog fathiyah secara senyap dan sunyi.. ;)
dah agak u mesti tgh pregnant sbb dah terbiasa bila seorg kaki blog tetiba menyepi, menendakan yang dia tengah berubah hormon sbb kenkawan dan i sendiri mcm tu.. tahniah..
act shah n i coursemate ms kat utm (hehehehe so, im ur senior la kan..)
enjoy sangat bila baca ur celoteh tu.. keep writing ye.. jaga diri baik2.. bila ur body rasa penat, it means yg mmg u kena take rest.. jaga betul2 rezeki yang tuhan bg tu k..

sahida said...

fathiyah, congrats!! suka baca blog awk and sdih bila awk menyepi..heee!

susudalambotol said...

Fathi, Congratessss!! Patutlah lama sangat menyepi.

Alhamdulillah :)

Mrs Azhar said...

salam.. congrats! =)tumpang happy dgr berita org pregnant. take care. =)

PuaN su SU said...

tahniah dear,,,,su dapat rasa.... blog ni bersawang,,,terdetik kat hati preggy kot,,,,,rupanya betul,,,syukur,,,alhamdulillah....
moga fathiyah sihat yaaa

Mrs. Eeza Herman said...

congrats fathi...
jaga elok2 ye..
insyaAllah, kali nie rezeki buat fathi n hubby..
=)

mawar said...

akak...tahniah ye! patut lama mnyepi! hehe take care :)

nur easy said...

alhamdulillah.. tahniah fathi. berita gembira menjelang 2nd anniv.. jaga diri baik2..mudah2an Allah permudahkan urusan ;)

idayusof said...

Fathiyah!

Happy New Year to u too. I was wondering whether u sehat ke x sbb lameee sangat x update! nak talipon/sms xdo pulak no talipon. hehe.

And congrats on ur pregnancy babe. Take good care :)

Nad Nazira said...

fathiyah..alhamdulillah rezeki datang lagi..selalunye memang camtu, it came when we less expected it. take care! keep on blogging yerh!

Shifa said...

congrats fathiyah! nampaknya baby kita, awak n iza sebaya la! bila EDD?

ederq said...

alhamdulillah! congrats dear! 1st trimester je kan trok. now hope u dah ok! have a greattt pregnancy journey babe!

Atiqah Adnan said...

syukur sangat!! takpe jaga diri.. faham sangat bila dah pregnant kita dah tak boleh enjoy sangat means kena banyakkan rehat.. its ok darl..

bestnyeee!! happy sangat!! take care ok

Iena said...

aku dah agak dah... hehehhe...

nway, tahniah beb... happy for u... :)

mamamarissa said...

alhamdulillah...congrats but take care ok :)

m@Ri@ said...

alhamdulillah..awak..patutla menyepi..huhu..haritu sy call tapi macam tak dapat..huhu..ingat awak ke mana td..hepi for u gurl..;)

goblogbyfarah said...

heh saya dah agak..take care tau !!!

ryy.han said...

congrats! take care...

enjoy the moments before "sleepless nights"

ryy.han said...

congrats! take care...

enjoy the moments before "sleepless nights"

Anna Da Lady said...

alhamdulillah :)

Qis said...

alhamdulillah :) congrates fathiyah... take care!!! ;)

Iryani Noor said...

alhamdulillah..
congratss fathi...
akak dh agak dh, lama menyepi mesti tgh mabuk2 nih.. dulu akak pon mcm tu.. 3bln gak blog bersawang =p...
anyway am soooo happy for u..
do take extra care of yourself k =p...

mawarbiru said...

tahniah fathiyah.. take care urself & the baby.. happy for u..

Nariko said...

congrats fathi! so happy for u :))

mrs.syediz said...

fathi!!!
congrats! yay!!!

mmg rezeki tu tiba masa kita betul² x expect kan!

take care ok! semoga dimudahkan segalanya untuk kita.


** nanti anak kita boleh register masuk sekolah sama², insyaallah amin.

;)

FARHANA JAMIL said...

congratz fathiyah! dah agak dah...take care k...

wanyusnira said...

tahniah fathiyah!! XD

take care k!

naddynad said...

YEAHHH finally!! Its out in the open..hehe was DYING to bocor rahsia ni sgt2 ;p hahaha..again, congratulation on this wonderful gift love from Allah SWT (da 20minggu eh fathiyah?? Cepatnya..rsa mcm br smlm je awk ckp pregnant 5 minggu)...I'm sooo haappppy for u dear :)

kupaslaroren said...

Alhamdulillah syukur sangat. Gembira mendengarnya.

Jaga kesihatan diri dan baby dalam perut tu ye. :))

Cahaya said...

sy pun dh agak juga berita gumbira ini:-)
tahniah ye..
take care:-)

nixa said...

congrates!

shafiza jai azali said...

congratz fathiyah! sama la kita, tapi Jai skang 1st trimester and my first trimester agak teruk jugak :( cepat2 share cerita k...

aurinh said...

I dah tahu.... LOLOLOL... berbaloi tak pakai heels time annual dinner hehehe

ntah bila I punya turn.. :)
am very glad for you..

Ms Pancake said...

congrats!

[ Hanie ] said...

congrats fathiyah!
dah agak2 dah ade 'sumting'
alhamdulillah...
jaga diri leklok yer :)

astalavista said...

congratzzz sis ....lama senyap..

kusuma said...

tahniah... jaga baik2 yea kandungan tue...

yunayuni said...

tahniah fathiyah!! :) take care ok? lama tak berblog jugak saya,ni baru nak start balik :)

aisha said...

congratz kak fathiyah!patutla lame btul menyepi...he3 nway jaga diri n baby baik2 tau?enjoy ur pregnancy moment... =)

Ainul said...

lama betul menyepi...congrats & take care ye.tak sabo nk tggu baby awak plk