Jan 30, 2011

2years & still counting

Happy 2nd anniversary to us!
Rasa macam baru je semalam kawen
Still feels like newly wed. Ngehehe. Perasan =D

Alhamdullilah. Syukur dengan nikmat dariNya. The biggest anniversary gift for us this year is expecting our first baby. It’s so wonderful. No words can describe the feeling. Nothing much to wish for, just wanna cherish each & every single time we had together. May this happiness & barakah always be with us. Insyallah.

Last weeekend kami pi makan ber2+1 @ Victoria Station. Rasanya yang kat dalam perut ni lagi excited nak makan. Hehehe. Braised Lamb VS memang da bomb! Sila cuba. Berbaloi-baloi =D Sori tak sempat nak updated blog selalu macam dulu. Malas weh. Alahai...

Rasanya, saya tak pernah lagi cerita macam mana saya boleh kenal Syah kan?

Perkenalan tekno. from SMS *masa tuh kawan biasa, no feeling at all, I tell u* Lepas setahun ber’SMS’, baru la tergerak hati nak jumpa Syah secara live. Face to face. Sebelum tuh, cheq dah tengok gambaq dia dalam Friendster. *masa ni belum ada Facebook. Hee* Mesti la nak kena tengok gambaq dulu. Nak kenai na =p

Masa mula-mula add dia as a Friend, terus teruja nak tengok macam mana la ghupa secret admire cheq nih. Dalam kepala otak dah terpikiaq macam-macam. First time tengok, gugur jantung gue! Boleh tahan hensem jugak mamat nih. Jambu. Kui kui kui. Haruslah cheq puji laki cheq kan. Hahaha. Biaq dia kembang setaman bila baca nih =p

Sesi ta’ruf pertama. Lokasi : Pizza Hut, Alamanda. First impression cheq pada dia : “eh, peramah jugak ye dia nih. Ade aje topik dia nak cakap” . Hehehe =D

Alhamdullilah, today we’re already live together as husband & wife for 2years. Oh ye, satu pesanan mak saya, “Tak kira berapa lama kita berkawan dengan dia, kita tak kan dapat kenal dia 100%, sampai lah kita duduk sebumbung nanti”. Memang betul pun. We married with a stranger. No matter how long you’ve been know him, u will only know the true colour of him after u live together.

Until now, I keep on knowing his true colour and everyday is like our first date. Heee *dalam selalu hati berkata, “oh, macam nih laki aku ghupanya ye” Hahaha =p *

15 comments:

nur easy said...

alhamdulillah.. moga bkekalan hendaknya. kerana bahagia itu kita y cipta dengan izinNya..happy wedding anniv ;)

rAfIza_fAdzLi said...

Alhamdulillah...tahniah to both of you. Jaga diri bebaik Fathiyah..

Cahaya said...

Tahniah to both of u.. Happy 2nd anniversary..
Alahai tempat 1st date yang sama la..Hehe:-)

mrs.spicy said...

huhu..happy 2nd anniversary..=)

OneSimpleMother said...

happy 2nd anny.. pasni pasti rumahtangga semakin meriah dan bahagia dgn lahirnya zuriat cinta pengikat kasih tu.. :)

PurPLe LaDy AiFA said...

congrats fathiyah! dah 2 taun, cepat kan masa berlalu.. tambah2 lagi ade isi dlm perut. best2!

Atiqah Adnan said...

alhamdulillah.. dah 2 tahun bersama lepas ni counting untk dapat bb pulak.. hee~ qa pulak tak sabar nk tengok anak fathi n syah.. mesti comel..

Atiqah Adnan said...

dear fathiyah~
nanti share laa detik tahu anda mengandung.. hee~ nak sangat baca pengalaman seronok tu

♥ WaWa Vtec ♥ said...

Happy Anniversary!
Alhamdulillah what a happy news dah preggy.Congrats to you and hubby!

Fathiyah said...

nur easy : thanks. happy anniversary to awak juga =)

rafiza : okey.tenkiu =)

cahaya : yeke?hehehe ;)

mrs. spicy : thanks ya :)

onesimplemother : insyallah :)

purple lady aifa : pejam celik dah 2thn,20thn nnt mcm mn la agaknya.hehe

atiqah adnan : insyallah.next kte share cite pregnant ye

wawa : tenkiu wawa.lama la tak jumpa u.miss borak2 wif u lah.hehe

sweet cravings said...

fathiyah, anniversary kita lebih kurang la. Congratulations on the pregnancy news! double thgs to be celebrated la kan? :) take care dear! :)

dialicious said...

happy anniv!comel je..hehehe..kenal tahun bile ni?thru frenster sure dh lama..heheh

PuaN su SU said...

tahniah,,,,,semoga fathiyah n husband ceria2 selalu

mrs redzuan said...

Alhamdulillah. Tahniah ye. Bila la giliran saya pula agaknya..dah nak masuk 2 tahun kawen juga ni, harap2 ada good news jugak lah nanti. Aminn.

saliha said...

salam fathi...
share la ur pix..dh lme xtgk ur fce..nk tgk jgk ur belly..musti chumil cam u~