Oct 11, 2008

Raya : Part 1

Sepanjang syawal ni,kalo takde open house or jamuan raya mmg tak sah la kan
Dah jd mcm tradisi especially for warga kota
My house open to everyone sepanjang masa, tak kira raya or not..hehehe
So,anyone yg nak dtg, silakan lah..jgn malu jgn segan..ngehehe

On last weekend, my bro’s & sis’s frens dah serbu our house
Menu for that day, bihun sup ;)
On Thursday, jamuan raya at my office
we (me,kak wan,kak paez,ida & tirah) manage to handle dis jamuan by our ownself dlm senyap2..means..kteorg pakat jamuan ni as surprise ;)
all the dishes made by us (nak jimat lah katakan..mmg jimat)
just a simple dishes
kak wan, help by ida & tirah made bihun, pulut kuning & rendang ayam
kak wati made nasi impit, kuah kacang & sambal ikan bilis…so delicious!
kak paez made agar-agar & bubur…
while me, macaroni bakar..hehehe (tak sempat nak snap pics all the dishes lo)
others, bawak kuih raya & buah-buahan

on the same day, my dad’s frens (geng surau al-ikhlas) buat tour raya from house to house along with marhaban & selawat…I think ada la around 40men kot
and we just did very simple dish, cucur udang + kuah kacang
sumenye licin..hahaha
what a tired week…

and dis evening, saya bertandang ke rumah sedara kat damansara
macam2 saya makan..hehehe
sate, kambing panggang, ayam kampong goring, yong tau fu..
full perut den! ;)

nntkan raya part 2 plak…raya with my geng blm lagik nih..LOL
so..amacam dgn open house korang sume???

7 comments:

ungu violet said...

jgn makan byk2..nanti baju kawin tak muattttt!!!heheeee..

Fathiyah said...

farah : hehehe..u pon sama tau ;p
kene control makan dr skg..hahaha

ungu violet said...

tapi kan fathiyah, saya tak bole nampak makanan la, mesti nak melantak!huwaaaaa :(

Fathiyah said...

farah : kene jaga2 tuh..hahaha
aih..i i pon soka makan..apa mau buat???hehehe ;)

ungu violet said...

fathiyah, i dah jumpa outfit utk sanding, i sewa je..sebab baju tu nak simpan pun mcm tak berbaloi..kalau u nak simpan wat kenangan boleh jugak..tapi i suggest u tempah khas sewa, i mean u bayar siket utk tempah baju baru, tapi bukan utk dibeli..so u're the first la pakai baju tu..pastu orang lain pulak sewa..faham tak?

en_me said...

en_me minta maaf dari kejauhan pada semua yang mengenali me selama ini .. maaf la segala kekurangan2 en_me yg ini k

Fathiyah said...

farah : oic..get it..thanks ya :)
en.me : :)