Aug 20, 2007

Walimatul Urus Liya

Last weekend I was soo busy with a lot of agenda..
pg sabtu aku n dal dah gerak from B.B.bangi early in the morning..
takle awal sesudah subuh..around 9.30am :)
So,destinasi kami ialah...Sekinchan..jauh tu..dkt 2jam lebih perjalanan pergi shj
Alhamdullilah,cuaca hr tu sgt la ok..tak panas..tak hjn..cerah
Kami berpakat jmpe Hana,Mai & Muhsin kat tol sg.buloh dlm kul10.30am
dlm kul10am aku dah smpai..cewah,punctual kan..
(selalunya aku la org yg plg lmbt smpai..hehehe)
then,bila sume dah ada,kteorg pon bergerak menuju ke destinasi..yeah yeah ;)
konvoi 3 kereta..last time aku lalu jln ke kuala selangor ni,7thn lps kot
ms adik aku,saufi sekolah kat smka kuala selangor..lama tak igt tu ;)
dulu jln blh tahan teruk gak..1 lane je..kalo ada lori gabak dpn tu.
so,terpakse la membontoti lori tu kan..
nak potong takut gak..mmg kene speed..fast & furios..hehehe ;)
skg dah ok..2 lane..confident la skit nak drive

Lebih kurang kul12 tghri,kteorg selamat smpai kat sekinchan
kat umah kenduri dah ramai tetamu..rombongan pihak lelaki pon br je smpai
kedengaran bunyi kompang dipalu2 dr jauh..hehehe :)
disebabkan perut kteorg dah mula berkeroncong ms tu (lapar giler tahap cipan)
dgn tanpa melengahkan ms,kteorg trs amik nasi & lauk kenduri yg dah sedia terhidang
haa,ni 1st time aku makan mskn kenduri ala jawa
mmg lain dr yg lain..sumenye mskn 100% stail org jawa
mmg sedap..marvelous :) kalo blh,rs nak tapau je..hehehe ;p
selesai makan,br kteorg jmpe liya & husband..cun liya hr tu..lawa lah
sempat la bergambar dgn pengantin & jmpe K.E & partner,Ira,Zaid..
bdk2 TIKL yg lain dtg lmbt kot,so tak berkesempatan la nak jmpe..
pelamin,hantaran,bilik pengantin sume follow tema..combination gold,biege & yellow
very nice..plg aku suka bunga cempaka yg tabur atas katil tu..wangi ;)

disebabkan hal2 yg tak dpt dielakkan..lps solat zuhur,aku & dal berangkat pulang
smpai kat sg.buloh,aku tersalah amik jalan..ikut mrr2
jam teruk gila..aduh..penat btl..mlm tu,kul10 aku dah terbongkang tido..hehe
itulah kisah my journey to sekinchan..best..walaupon pnt yg teramat..huhuhu
To liya..congratulation..semoga berbahagia hingga ke anak cucu ;)

9 comments:

ilicious said...

hehe.. hapdet dah.. wah.. ramai dtg.. i xdpt g.ishk2.ade wedding lain kat seremban.la.. balik awal eh ari 2??kire x sempat jmpe org 2 eh?i ade gamba org 2 which was taken yesterday.. nak?hehe

Choco-mania said...

aah,I tak sempat nak jmpe 'org itu' la..eh,mcm mn u ada gmbr dia..tepek la kat fp u..blh I tgk ye..hehehe.. ;)

fid said...

alahaiii..aku x dpt pegii...

plain me said...

jelesnyerrrr

ilicious said...

kalo i tampal nanti org len dah tau identiti "or 2".. camne?? kite share kat YM jom..

Choco-mania said...

fid - ko ada hal ke last week fid?
takpe lah..haa,turn kenduri
sapa plak pasni???hehehe ;)
ko wif elle bila???
echa- ala adik manesss..xpe2,bila
awak ada kat msia next year,
sume kenduri bebudak TIKL
awak dpt gi kan ;)
ili - fuh,bahaya gak kan....
nnt terbongkar rahsia I ;p
YM???sori cik ili..I tak
ber'YM'..hehehe..kuno kan
haku ni..hahaha ;)

athirah said...

congrats to liya! ehehhe..
fathi..ni liya yg head prefect ko tu kan??
cun nya dia... :)

Choco-mania said...

athirah - aah,dia vice capt TIKL batch 2000..cun kan..lain sgt mak andam tu make up liya..lbh hangat drpd biasa..hehehe ;)

MummyHanis said...

ni kak liya mpp tu eh? dia tu garang kan dulu.. :P ngeee..