Jun 5, 2012

Nuha's 1st Birthday Party


It just a small celebration among close families & friends. Hajat di hati nak jemput ramai to this party, but budget kami kecil-kecilan saja. Maaf tak dapat undang more families & kawan-kawan. Insyallah, ada rezeki nanti, pasti kami jemput. Lebih ramai & lebih meriah :)

So, this is what we settle with... a homely party. Of course Nuha's brain still not keep this memory, but she will tersengih sorang-sorang bila tengok gambar ni dah besar nanti. Photos are from my old camera anyway (horrible, I know! Sooner or later I will hunt the new one). Sedikit kechiwa sebab tak banyak captured gambar Nuha on that day ;(


Nama pun party budget kan, so from foodies to decoration, kami pakat buat sendiri, homemade & handmade. I do enjoy doing the preparation but berpeluh la jugak nak siapkan everythings in few hours, rasa macam masuk pertandingan Masterchef ;p






Ok, here's the menu : (Homemade) Birthday cake - Carrot hazelnut cheese cake, Chip chocolate cupcakes, Baked macaroni, Custard fruits jelly pudding, Cucur udang. Sate, order, belum tau nak bikin. hehehe. Halal marshmellow & biscuit.

I'm not a big fan of marshmellow (sebab rasanya peliks for me), but this marshmellow adalah sangat sedap! Remember that biscuit? Yup. I called it biskot jambul. It's my all time favourite since I was a kid. I bet you too :)


Famili side Syahrul, Atuk & Uwan, Mak Long, Pak Long, Kak Syirah & Hasif, Mak Lang & Pak Lang


Nuha with half corum of aunties 10GBH. Thank you for coming! and also for the presents :)


Cuma 1 je yang buat saya risau, mood Nuha. And... my instinct never go wrong. Nuha was cranky & nak berkepit dengan mak dia saja all the time. I will defitinely tell her how cengeng she was on that day. hehehe ;p

Nota kaki : Oh, Nuha belum boleh berjalan. Dia kata tak ready lagi. Boley? hehehe ;)

6 comments:

FARHANA JAMIL said...

hepi besday Nuha =p

Suzie said...

oh ilyas pun masih blm boleh berjalan..hehe..

HB Nuha darling,i remember beza 2 hari je dari tarikh lahir ilyas

Nur Hareza said...

rajin juga la nak buat birthday party.. akak anak nak msk 2 thn, pun tak gagah lagi ;)

nur easy said...

selamat hari lahir nuha.. semoga menjadi anak y solehah ;)

yana lyana said...

happy birthday, nuha! :)

Cahaya said...

happy birthday Nuha sayang.. sowi la sgt aunty x dpt dtg.. Smpi putrajaya dh kul 7ptg.. Hati teringin betul nak pegi.. Next time, panjang umur kita jumpa lagi k..
Moga Jadi anak yg sentiasa membahagiakan kedua ibubapa mu...:-)