Oct 1, 2010

Open House Mode

Sejak minggu lalu, nampaknya berebut-rebut warga KL buat jamuan raya aka open house. Memang agak menggila jugak la. Rata-rata jalan sekitar KL memang jammed on last weekend. Dah expect pun. Macam tahun-tahun lepas juga lah.

Sabtu lepas, kami ada 4jemputan. Yang dapat kami tunaikan cuma 2jemputan saja. Itu pun dah senak perut bagai. Tak boleh masuk apa-apa dah. Full! Hehehe.

As usual, every year kawan-kawan baik saya ni mesti nak beraya sama-sama. Mesti ada makan-makan raya for 10 GBH. Kali ini kita buat potluck di kediaman Cik Azura. Juadah, ada yang masak sendiri, ada yang beli saja. Menu hari itu, Ketupat Sotong, Rendang daging, Nasi Impit, Beef Lasagne, Mediterranean Pasta, Kimchi, Sundubu, KFC, Nasi Lemak + Sambal Udang, Bihun Goreng Singapore, Chocolate Indulgence Cake & beverages.

Macam-macam ada kan. Dah ala hidangan international nih. Western meets eastern lah. Hehehe. Oklah. Moh kite layan gambo saja ler.


GBH junior yang comelssss


Aneka ragam


Anak dara posing sakan. Hehehe





Esoknya, saya dok rumah saja. Sebab sakit perut. Inilah dia akibat makan tak hengat donia. Heeee. Wiken ni nak serbu rumah sapa pulak? Hahaha =D

Credit to zura for comelness pictures.

Nota kaki : Terima Kasih daun keladi pada kawan-kawan yang sudi mengundang diri ini ke rumah kalian untuk jamuan raya. Maaf dipinta jika tak dapat tunaikan jemputan kamu atas sebab yang tak dapek den nak elakkan. Insyallah, tahun depan kalau korang buat open house, jangan lupa jemput den eh. Hehehe =)

9 comments:

Anonymous said...

salam fathiyah, i'm your silent reader. Alhamdulillah, you've a wonderful life. Nak tanya sket boleh? hehe.. boleh tak nak tau, kat maner ye nak cari tudung putih yg u pakai masa nikah tu? suka tudung yang simple camtu. tudung tu dia jahit sekali dengan dia punya anak tudung tu ke? hehe. thanx for sharing in advance. hehe

lemonade said...

akak! sy suka sangat ketupat sotong!! seumur hdp bru sekali je penah makan. hee

Meema Nazirah said...

la ni dok atoq majlis kenduri kawen plak...

Fathiyah said...

tanpa nama : tQ.alhamdullilah.sori lmbt reply msg.anak tudung tu i beli kat sri munawwarah ttdi. luar tu shawl. just beli plain chiffon,1m then hantar jahit tepi & tampal swaroski beaded kat hjg.simple je my tudung tuh.have a wonderful wed prep! =)

lemonade : org kelantan yg plg expert buat ketupat sotong dik. akak pon br kali ke3 mkn.heeee


mimah : huhu...mcm tak larat je nak pi atoq kenduri...

bobo comel said...

hai fathiyah...ni mama bobo ..salam kenal..kita pernah jumpa rumah farah :)

Ms Pancake said...

fathiyah.. nak invite dtg makan-makan my house.. tapi i x de your handphone number.. this saturday tau... email me : prettygirl.closet@yahoo.com

susudalambotol said...

Finally, Syawal dah habis but still ada jemputan open house. Huargh.

Anonymous said...

salam,
im ur silent reader.. lama xde update.. mane menghilang ni :)

azuradaud said...

@fathiyah..i baru nak ulas..
keh2..jom makan ketupat sotong :p