Aug 1, 2012

Ramadhan Kareem

Assalamualaikum :)

Alhamdullilah...it's almost 2weeks berpuasa kan. Syukur padaNya kerana all of us diberi kesempatan menunaikan ibadah ini sekali lagi. Hows your Ramadhan?

Mine was a bit challenging this year. On first day of ramadhan, Nuha down with high fever + cough + flu. Complete package tuh. huhu. Kesian. I think last week was musim babies got fever. Faktor cuaca pun sama. It was the worst fever for Nuha because the doctor had to gave her nebuliser. Hidung, tekak & tonsil dah bengkak. Kahak dah terkumpul banyak. I was so panic & scared, sampaikan Mak Tok Nuha datang all the way from KL sebab risaukan anak & cucunya yang dah tak terurus. Manja! I mean both of us. hehehe. We really missed her so much. Love you mak :)

Alhamdullilah, Nuha is recovered now & active like before. Biasala budak baru dapat 'kaki'. hehehe. Setakat hari ni, baru sekali kami (saya & nuha) ke masjid untuk solat terawikh. Nuha quiet behave. Tak kacau jemaah lain solat, tak buat bising & most important dia tak menangis. ngehehe. Dia kacau mak dia je. Alahai... Untuk alih perhatian dia, saya bawa bekalan siap-siap dari rumah. Nuha...bila dapat biskut, lekalah dia. At least mama dapat la solat terawikh 8rakaat kan. hehehe. Insyallah, this weekend nak bawa Nuha ke masjid lagi. Kali ni angkut toys yang beranak pinak tu jugak. hehehe ;p

Feel perform solat terawikh kat rumah sorang-sorang tak sama macam solat jemaah kat masjid. It's so true like Qis said in her entry. I feel the same way. Moga Allah kurniakan pahala untuk ibadah lain & pahala jaga anak to all mothers whom sacrifice a lot for their love one. Oh...last year rezeki saya dapat puasa penuh. Hopefully this year pun sama lah. Insyallah. This is one of benefit of breastfeeding :) Thank you Allah.

Selamat menunaikan ibadah puasa semua :)

Nuha & Kak Syirah (her cousin) nak balik kampung. Yeay!!!

4 comments:

vv said...

Hai fathiyah. been a silent reader of ur blog hehe. nak tanya u full bf sampai skrg still belum datang bulan ey?

goblogbyfarah said...

awak belum dtg bulan eh?kita pun baru je period bulan lepas...

Fathiyah said...

w : tq for reading my humble blog.hehe. i pernah period early this year. 2kali. but after that tak period until today.

farah : awak br period ke? kte dah period awal thn, on jan & feb. 3hari je. keluar stained spot je pon. lps feb dah tak period smpai la hr ni. tp kte confrim tak pregnant tau. hehe ;)

vv said...

Oic..ingatkn lgsg xdtg sbb nuha pn da besar kan hehe. I pn tgh tunggu period tp baby baru je 4bulan so normal kot kn belum period lagi. :) anyway nuha sgt cute n i mmg ada plan nk letak nama nuha for my baby girl nanti. hihihi.kiss her for me.