Aug 5, 2008

Along Wedding

Lately,saya teramat malas menghapdet blog..haih..
its all because of work...
I was burden wif a tonne of works...
fuh..sooo tired :(



Congratulation to along @ surida shaharuddin yang telah selamat diijab kabulkan dgn pilihannya muhammad shahril azly on 25 july 2008...alhamdullilah

btw,along is my SIL-to-be..ngehehehe :)
I could'nt attend her solemnization & malam berinai ceremony on 25th
sooo sorry along..



lucky I manage to attend her reception on the next day..
tu pon,saya sampai lambat..that morning,I had to do some works in office..aih
nasib baik cik nadiah,my bff sudi menemani saya ke kenduri along..thanx babe!

sampai sana,saya jadi gabra...
sume family members en.syah dah menunggu kedatangan saya dari awal lagi..
ya ya..dis is the 1st time ever they meet me in person..cewah :p
berdebar2 juga perasaan..mcm2..rasa macam blur sekejap..
everythings yg saya buat rasa kekok..
rasa cm sume org perhatikan saya dr jauh..haha
perasan jer..mmg gelabah la that time..

nak makan pon rasa tercekik..hehe
berjalan pn,takut gila kalo tibe2 terpeleot..abisla..dang!
sume rasa serba tak kena
aih..buat malu saja...ngehehe ;p
yg plg obvious..saya rs mcm control aje...fuh,ntah ape2 tah
dok senyum simpul...(saya kurang faham dialek n9,sbb tu lah dok sengih mcm kerang busuk je bila family members syah berbual dgn saya..haih)

so,kesimpulannya..to all yg baru 1st time nak jmpe the other side family members,haruslah anda buat sedikit homework..cewah :)
do lil bit preparation...like...
prepare any topic to talk (kalo tak,mati kutu)
make urself familiar wif their dialect (yg ni..try to bergaul wif org from that state..example : kelantanese,so on)
get ready for any unexpected moment (tibe2 kte disuruh buat ape2 ke...jeng jeng jeng)

ok,thats all kot..
well,I had a nice memories on my 1st time met them :)
hope u too

3 comments:

+farahnajiha said...

huhu... alhamdulillah all wnet well,ek? i have the tutorial for paperdoll.. check-out my blog,ya! sorry couldn't make it to nat's wed. ramai ke bdk awan2 yg datang? :(

efmumsgirl said...

ekekeke.... xpe2... 1st time mmg rase cam2, tp mmg kelakar kalo ingat blk.. ekekeke... aku sampai skang still nk membiasakan diri ngan family mertua... hope sume ok... da...

Fathiyah said...

farah najiha : ok,will check ur update k..hehe..kte pun gi kenduri nat kejap je..tak sempat nak jmpe bdk2 yg lain pun

efmumsgirl : hehe..kelakar kan..mmg lawak je bila teringat..insyallah,lama2 ok la tu..bila dh dpt rentak..ahaha